[vc_row fullwidth=”yes”][vc_column][rev_slider_vc alias=”home”][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=”yes”][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”main-features” css=”.vc_custom_1464074850142{padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background: #005b7f url(https://filipm.mk/wp-content/uploads/2016/02/bg_sub-header_2.png?id=211) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: repeat !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1593639644036{margin-bottom: 60px !important;}”]

НИЕ ВИ НУДИМЕ КВАЛИТЕТНИ УСЛУГИ:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][services title=”ОБРАЗОВАНИЕ” icon=”fa fa-trophy” type=”true”]Во рамките на компанијата  работи и Центарот  за странски јазици и неформално образование за возрасни „МИЛЕВСКИ“ како независна единица која ги следи потребите на пазарот на трудот преку различните видови на јазични курсеви од економскиот, социјалниот и културниот живот  во Битола и нејзиниот регион.  Курсевите се изведуваат во мали групи од 6-8 учесници.

Кусреви по англиски, германски, француски, албански  јазик за ученици од 6-18 години

 • Подготовка на  ученици според училишните програми
 • Забрзани  курсеви по англиски јазик
 • Курсеви по англиски јазик за возрасни

Курсеви за подготовка за  полагање на меѓународни сертификати за јазик[/services][vc_empty_space height=”10px”][services title=”ОБУКИ” icon=”fa fa-microphone” type=”true”]Се организираат  различни обуки за неискусни преведувачи за да им се помогне  подобро и полесно да се справат со предизвиците  со кои ќе се сретнат во иднина, обуки од областа на:

 • менаџментот,
 • ИКТ,
 • екологија,
 • развивање на различни компетенции,  итн.

[/services][/vc_column][vc_column width=”1/2″][services title=”ПРЕВЕДУВАЊЕ” icon=”fa fa-check” type=”true”]Со нашите  преведувачки активности се покриени скоро 28 јазици: англиски, француски, германски, шпански, португалски, италијански, грчки, албански, турски, српски, хрватски, словенечки, бугарски, романски, унгарски, словачки, чешки, руски, полски, шведски, дански, норвешки, фалмански, кинески, јапонски, арапски и старотурски.  Самото преведување како процес опфаќа:

 • Заверени судски преводи на документи
 • Заверени преводи на пишани текстови
 • Преводи на сите видови стручни текстови од најразлични области како економија, право, медицина,образование, техника, екологија итн.
 • Симултани и консекутивни преводи

[/services][vc_empty_space height=”37px”][services title=”НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ” icon=”fa fa-film” type=”true”]Делот неформално образование зазема важен дел од активностите на оваа компанија. Различни курсеви за заварувачи, ракувачи за виљушкари, гипс мајстори, хаусмајстори и други различни занаети и професии за квалификација и  преквалификација се организираат за да им понудат на младите или средовечните луѓе да се здобијат со вештини  кои се бараат на пазарот на трудот.

 • ESB  (меѓународен сертификат за англиски јазик) обуки
 • Подготовка  на кандидатите за  полагање
 • Подготовка на наставници за усни испитувачи
 • Ралзични семинари , вебинари за наставници по англиски  јазик
 • Полагање   со физичко присуство и НАЈНОВО  онлине полагање за меѓународен сертификат

[/services][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”ПРЕДАВАЧИ ВО ФИЛИП М” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%2300db7c” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInRight”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1595104388929{margin-top: 20px !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_hoverbox image=”1758″ primary_title=”” hover_title=”Овластен претставник и устен испитувач на ЕЅВ”]office: +389 47 241 100 Mobile: +389 75 373 693

 

 

е-маил: Vesna.Milevska.esbrep@esbuk.org[/vc_hoverbox][button btntext=”Д-Р ВЕСНА МИЛЕВСКА” btnlink=”https://filipm.mk/teachers/vesna-milevska/” type=”success” size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_hoverbox image=”1771″ primary_title=”” hover_title=”Професор по македонски јазик и овластен набљудувач”]Mobile: +389 70 317 017

 

 

 

е-маил: milica.radevska@gmail.com[/vc_hoverbox][button btntext=”МИЛИЦА ДИМИТРИЈОВСКА – РАДЕВСКА” btnlink=”https://filipm.mk/teachers/milica-dimitrijovska-radevska/” type=”success” size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”testimonials” css=”.vc_custom_1464078186411{padding-top: 60px !important;padding-bottom: 60px !important;background: #555555 url(https://filipm.mk/wp-content/uploads/2016/02/users_bg-2.jpg?id=581) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: repeat !important;}”][vc_column offset=”vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8″][vc_column_text]

ШТО ВЕЛАТ ДРУГИТЕ ЗА НАС ?

[/vc_column_text][testslide skin=”true”][/vc_column][/vc_row]